Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majonézes-almás káposztasaláta

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A megtisztított káposztát finomra vágjuk, és alaposan megsózzuk.
  2. Felforrósítjuk a vajat, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, és 5 percig pirítjuk. Azután megborsozzuk, belekeverjük a babérlevelet a borókabogyókkal együtt, felöntjük az alaplével, és közepes lángon, lefedve 20 percig főzzük.
  3. Hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott, felaprított almát, és tovább főzzük addig, amíg az összes folyadék el nem párolog. Végül lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd eltávolítjuk belőle a borókabogyókat és a babérlevelet.
  4. Habosra keverjük a majonézt a joghurttal, és összeforgatjuk a káposztával. Ha szükséges, ismét megsózzuk, megborsozzuk a salátát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss