Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majonéz házilag

15 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgákat egy keverőtálba tesszük. Habverő segítségével hozzákeverjük a sót, a borsot és a mustárt.
  2. Vékony sugárban, lassan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a szobahőmérsékletű olajat. Alaposan elkeverjük, majd hozzáöntjük a citromlét is.
  3. Megkóstoljuk, és ízlés szerint tovább ízesíthetjük egy kis porcukorral. 

Majonéz >>> 

MAJONÉZ HÁZILAG >>> 

HÁZI MAJONÉZ (EXTRA) >>> 

Megjegyzés

Sokáig én is a boltban vettem a majonézt, de ha egyszer készítesz így házilag, utána már a bolti kiszerelés eszedbe sem fog jutni! Fontos, hogy az olaj ne legyen túl hideg, amikor a majonézhez adjuk. - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek

Friss