Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Májjal töltött gombóc

MME MME
2 4.5/5
60 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 60 dkg burgonya
  • 15-20 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg szárnyasmáj
  • 2 dkg margarin
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • majoránna
  • A tetejére:
  • 2 dkg margarin
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, áttörjük, kissé sózzuk.

A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és zsiradékon megfonnyasztjuk. A kis darabokra vágott szárnyasmájat hozzáadjuk, és sóval, majorannával meghintve néhány perc alatt megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk.

Az áttört burgonyát a liszttel, a grízzel, a tojással és az olajjal közepes keménységű rugalmas tésztává gyúrjuk, és meglisztezett deszkán hengerré formáljuk. Azonnal szeletekre vágjuk, mindegyik közepébe kiskanálnyi májtölteléket halmozunk, és gombócokat formálunk (kb. 10-13 db-ot kapunk).

Bőséges, sós, erőteljes forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg a gombócok a víz tetejére fel nem jönnek.

Végül leszűrjük, és az apróra vágott petrezselyemmel ízesített, forró olajba szedjük.

Friss saláta illik hozzá.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss