Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Májjal töltött gombafejek rántva

MME MME
6 5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személyre:
  • 10 közepes fej gomba
  • A töltelékhez:
  • 2-3 db csirkemáj vagy 3-4 db májkrémkonzerv
  • 1 tojás főve (kihagyható)
  • 1 tojás nyersen
  • kenyér vagy zsemlemorzsa
  • bors
  • fűszerek
  • 1 fej vöröshagyma
  • A gomba rántásához:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A gomba tönkjét kiszeded, fejeket megtisztítod. Megpirítod olajon a hagymát jó puhára, félrehúzod a tűzről, a májat nyersen szétkaparod kés hegyével, fűszerezed, hozzáadod a nyers tojást, a hagymát és annyi morzsát, hogy jó állaga legyen, krumplitörővel összetöröd. A gomba kalapját púposan megtöltöd, egy másik gombát ráteszel, a tölteléktől összeragad. Bepanírozod az összeragasztott gombákat, és kis lángon sütöd annyi olajban, hogy félig ellepje. Ha az egyik oldal megsült, átfordítod, hogy a másik fele is pirosra süljön.

Ezek is érdekelhetnek