Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Májjal töltött gombafejek gombaágyon sütve

MME MME
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A rizst megfőzzük. A májat forró vízben 5 percig főzzük, leöblítjük, majd kockákra vágjuk.

A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagyma
egyharmadát, és kicsit összepirítjuk. Beletesszük a májat és a majorannát. A tűzről levéve hozzáadjuk a rizst, a tojást, majd sózzuk, borsozzuk.

A megtisztított gombafejeket sózzuk, kicsit megborsozzuk, és a forró vajon (olajon) 1-2 percig elősütjük, majd kiszedjük. A vajba beletesszük a megmaradt hagymát, összekavarjuk, beletesszük a szeletelt gombaszárat, a petrezselyem zöldjét, kicsit pirítjuk, majd megszórjuk a liszttel, ráöntjük a tejszínt, 1 deciliter vizet, és összeforraljuk.

Az egészet tűzálló tálba (magasabb falú tepsibe) öntjük. 2 gombafej közé bőségesen teszünk tölteléket, kicsit összenyomkodjuk, és a töltött gombafejeket a hagymás ragura ültetjük, a megmaradt tölteléket pedig a tálba szórjuk.

180 fokos sütőben 15 percig sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss