Elkészítés: A rizst megfőzzük. A májat forró vízben 5 percig főzzük, leöblítjük, majd kockákra vágjuk.
A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagyma
egyharmadát, és kicsit összepirítjuk. Beletesszük a májat és a majorannát. A tűzről levéve hozzáadjuk a rizst, a tojást, majd sózzuk, borsozzuk.
A megtisztított gombafejeket sózzuk, kicsit megborsozzuk, és a forró vajon (olajon) 1-2 percig elősütjük, majd kiszedjük. A vajba beletesszük a megmaradt hagymát, összekavarjuk, beletesszük a szeletelt gombaszárat, a petrezselyem zöldjét, kicsit pirítjuk, majd megszórjuk a liszttel, ráöntjük a tejszínt, 1 deciliter vizet, és összeforraljuk.
Az egészet tűzálló tálba (magasabb falú tepsibe) öntjük. 2 gombafej közé bőségesen teszünk tölteléket, kicsit összenyomkodjuk, és a töltött gombafejeket a hagymás ragura ültetjük, a megmaradt tölteléket pedig a tálba szórjuk.
180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre