Májjal töltött gomba zöldséges rizzsel

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • gomba
  • csirkemáj
  • fokhagyma
  • bors
  • majoránna
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • hosszúszemű rizs
  • vegyes zöldségkeverék
  • rozmaring
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A gombákat megpucoljuk, besózzuk, a májat (én lemosom) letöröljük, beleállítunk 1-1 darabot a gombákba, borsozzuk, fokhagymát reszelünk rá, majorannával beszórjuk és bepanírozzuk hagyományosan.

Magasabb edényben, bőséges olajban kisütjük.

A rizshez kevés olajon a zöldségeket megpiritjuk, majd a mosott rizst is megpirítjuk, fűszerezzük, sózzuk, és 2x-es mennyiségű forró vízzel felöntjük, pár percig forraljuk, majd fedő alatt kis lángon befejezzük a párolást.

Ezek is érdekelhetnek

Friss