Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Májjal töltött burgonyakosárka

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk és áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojásokat, majd az egészet jól összegyúrjuk.

A tésztából 6-8 cm-es vastagságú hengert formálunk, és 2 centiméter vastag lapokra vágjuk. Mindegyik lapocska közepét benyomkodjuk az ujjunkkal, hogy kosárka formája legyen.

Kivajazott tepsibe, szorosan egymás mellé rakjuk, azután megsütjük.

A csirkemájakat csíkokra vágjuk, azután az üvegesre pirított hagymával, sóval, borssal, paradicsommal, paprikával ízesítve az olajon megpirítjuk.

A kisült kosárkákat megtöltjük a pirított májjal, a tetejére 1-1 kanál tejfölt, reszelt sajtot szórunk. Ismét visszatoljuk a sütőbe, és ráolvasztjuk a sajtot.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss