Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Májgombócleves

110 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Zeller

Elkészítés

  1. májgombóc leves elkészítéséhez az alaplé hozzávalóit megtisztítjuk, kissé összevágjuk, fazékba töltjük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és legalább 1 óra 20 percen keresztül, lassú tűzön főzzük. Ha elkészült az alaplé, leszűrjük.
  2. A májgombóchoz a vízben áztatott és kinyomkodott zsemlét, a csirkemájat, a tojást és a fűszereket egy megfelelő edényben alaposan összedolgozzuk, majd fasírt méretű gombócokat gyúrunk belőle.
  3. Ezután a gombócokat, 2 evőkanál sóval és 1 evőkanállal borssal fűszerezett, bőséges vízben, 20 percig főzzük.
  4. A végén, a megfőtt gombócokat és az elkészült levest még forrón tányérokba merjük és friss petrezselyemmel díszítjük. 

Megjegyzés

Recept és fotó: Yellow Zebra Bár & Bistro - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss