Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Májgombócleves

60 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • Az alapléhez (kb. 8 literhez):
  • 5 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 1/2 db zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db TV paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 marék egész bors
  • pár szem köménymag (teatojásban)
  • 1 kg csirke szárny vagy comb
  • A májgombóchoz:
  • 5 db zsemle
  • 1/2 kg csirkemáj (darált)
  • 5 db tojás
  • 4 ek liszt
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • bors
  • friss petrezselyemlevél

Elkészítés

  1. Az alaplé hozzávalóit legalább 1 óra 20 percen keresztül, lassú tűzön főzzük, majd leszűrjük.
  2. A májgombóchoz a vízben áztatott és kinyomkodott zsemlét, a csirkemájat, a tojást és a fűszereket egy megfelelő edényben alaposan összedolgozzuk, majd fasírt méretű gombócokat gyúrunk belőle.
  3. Ezután a gombócokat, 2 evőkanál sóval és 1 evőkanállal borssal fűszerezett, bőséges vízben, 20 percig főzzük.
  4. A végén, a megfőtt gombócokat és az elkészült alaplét tányérunkba merjük és friss petrezselyemmel díszítjük.

Recept és fotó: Yellow Zebra Bár & Bistro

BAJOR MÁJGOMBÓCLEVES >>> 

BORSÓLEVES MÁJGALUSKÁVAL >>> 

ZÖLDSÉGLEVES PIRÍTOTT MÁJGOMBÓCCAL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss