Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Májas pulykarolád

MME MME
3.6/5
45 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A húst és a májat leöblítjük, szárazra törölgetjük. A húst kissé kiverjük, mindkét oldalát meghintjük sóval és (frissen) őrölt borssal. A kacsamájakat kettévágjuk, eltávolítjuk róluk az inakat, hártyákat. A körethez megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A kínai kelt ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A retkeket elnegyedeljük, az újhagymákat zsenge zöldjükkel együtt kissé rézsútosan felkarikázzuk, mindkettőből félreteszünk egy keveset a díszítéshez. A hagymát, a fokhagymát és a gyömbért pici kockákra aprózzuk.
Elkészítés: Mélyebb serpenyőben (wokban) felforrósítunk 2 evőkanál olajat, rádobjuk a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért, 1 percig pirítjuk, majd kissé megsózzuk, lassú tűzön, fedő alatt megfonnyasztjuk. Erős tűzre kapcsolunk, hozzáadjuk a kínai kelt, a retket és az újhagymát, meghintjük a szójaszósszal és a chiliporral, folyamatosan keverve 2-3 percig pirítjuk. Csak a végén sózzuk, borsozzuk, fedő alatt melegen tartjuk. A májdarabkákat szorosan 2-2 szelet baconba csomagoljuk, a hússzeletek szélesebb végére helyezve feltekerjük őket, és fogvájóval megtűzzük. A burgonyaszirmokat nejlonzacskóba tesszük, húsverővel nem túl apróra törjük, és tálba szórjuk. A tojásokat egyenként felütjük, egy másik tálba csúsztatjuk, villával kissé felverjük, végül egy harmadik tálba szórjuk a lisztet, és a húsroládokat lisztbe, tojásba és burgonyasziromba forgatjuk. Felforrósítunk 2-3 ujjnyi olajat, beletesszük a hústekercseket, és mérsékelt tűzön, fedő alatt, 8-10 percig sütjük. Ezután megfordítjuk őket, és fedő nélkül a másik oldalukat is ropogósra sütjük. Papírkendőre szedve felitatjuk róluk az olajat. A roládokat rézsútosan félbevágjuk, előmelegített tálra rendezzük, és melléjük szedjük a köretet, tetejét megszórjuk a félretett nyers retekdarabkákkal és újhagymával. Azonnal tálaljuk, frissen az igazi!

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 691 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek