hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Májas párnácskák

MME MME
4/5
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 lasagne tésztalap (15 dkg)
  • 10 dkg szárnyasmáj (kacsa, csirke)
  • 10 dkg sampinyon
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál konyak
  • fél dl tejszín
  • 1 tojás
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 tojássárgája a kenéshez
  • A raguhoz:
  • 20 dkg sampinyon
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 5 evőkanál tejszín
  • 1 mokkáskanál aprított petrezselyem
  • 10 dkg szárnyasmáj
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítés

Előkészítés: A lasagne tésztalapokat páros számú, négyzet alakú darabokra tördeljük, 45 percre vízbe áztatjuk. A májat elkaparjuk, vagy kis kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk a vajat, és megpirítjuk benne a májat a gombával. Sóval, borssal fűszerezzük, hagyjuk kihűlni. A masszát összekeverjük a konyakkal, beledolgozzuk a tejszínt és a tojást, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Vizet forralunk. A tésztalapok felét kiterítjük, széleiket megkenjük kissé felvert tojásfehérjével, és közepükre halmozzuk a májas tölteléket. Ráborítjuk a maradék tésztalapokat, széleiket villával összenyomjuk, és a párnácskákat forró, sós vízben kb. 10-15 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Elkészítjük a gombaragut: megtisztítjuk a gombát, kis darabokra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, hozzáadjuk a vaj felét, és megpirítjuk benne a gombát. Belekeverjük a hagymát, a fokhagymát, és addig pirítjuk, amíg a leve elpárolog. Tányérra borítjuk. A serpenyőbe öntjük a tejszínt, kissé besűrítjük, és hozzáadjuk a maradék vajat. A gombát visszaöntjük, megszórjuk petrezselyemmel. A májat apró kockákra vágjuk, megszórjuk a liszttel. Felforrósítjuk a maradék 1 evőkanál olajat, 1-2 perc alatt megpirítjuk benne a májat, és sóval, borssal fűszerezzük. Tálaláskor a tányérra halmozunk kevés gombaragut, ráfektetjük a párnácskákat, és a tányér szélére néhány kocka sült májat teszünk.

Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 45 perc múlva
1 adag: 488 kcal

Ezek is érdekelhetnek