Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Májas papucs

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • kb 2 dl langyos víz
  • 1 tk cukor
  • 2 dkg friss élesztő
  • 45 dkg liszt
  • 1 ek só
  • 1 ek majoranna
  • 8 dkg lágy vaj
  • A töltelékhez :
  • 3 doboz sertés - vagy szárnyas májkrém ( kb 180 g )
  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek dara
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 tk majoranna
  • pirospaprika (ízlés szerint)
  • A kenéshez:
  • 1 db tojás

Elkészítés

  1. 1 dl langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összeszitáljuk a sóval, hozzáadjuk a majorannát, a vajat, a felfutott élesztőt, a langyos vizet és ruganyos tésztát dagasztunk belőle, majd langyos helyen a duplájára kelesztjük.
  2. A töltelékhez májkrémet krémesre keverjük a tojássárgájával, hozzáadjuk a darát, az apróra vágott hagymát, ízesítjük sóval, majorannával és pirospaprikával, majd félretesszük.
  3. A tésztát lisztes felületen átgyúrjuk és 1 cm-es vastagságúra kinyújtjuk. A tésztából négyzeteket ( kb 8 x 8 cm ) vágunk és minden négyzet közepére teszünk egy kiskanálnyit a töltelékből, majd a két szemközti sarkot egymásra hajtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejüket enyhén lekenjük a felvert tojással és hagyjuk kb 20 percig kelni. 180 °C - os sütőben szép aranysárgára sütjük a papucsokat.


SÓS VENDÉGVÁRÓK >>>

ISTENI KOLBÁSZOS KIFLI: AZ UTOLSÓ DARABOKON ÖSSZEVESZNEK A VENDÉGEK! >>>

NÉZD MEG VIDEÓRECEPTJEINKET! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss