Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Májas kelkáposztatekercs

MME MME
5/5
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: Elõször elkészítem a kelkáposztatekercs töltelékét: a tojást habosra verem, belekeverem a megtisztított és zúzott fokhagymát meg a fûszereket, ezután beleszórom a búzadarát, végül belekeverem a nagyon apróra vágott májpástétomot.

A kelleveleket megmosom, lecsurgatom, és egy pillanatra forrásban lévõ, enyhén sós vízbe teszem. Az újraforrástól számított 2 percig fõzöm. Szûrõben hagyom lecsurogni.

A kiterített kelleveleket egyenként megkenem a májas töltelékkel, majd szorosan felcsavarom, mint a rétest szokták. Egy lapos tûzálló tálba vagy kisebb tepsibe egymás mellé helyezem a keltekercseket.

A margarint megmelegítem, rászórom a lisztet, és habzásig hevítem, majd ráöntöm a tejet. Folyamatos keverés közben sûrûre fõzöm, megsózom, és belekeverem a tejfölt, de már nem forralom. Ezután ugyancsak belekeverem a közben felvert tojást, és a sûrû mártást rákenem a keltekercsek tetejére.

A tálat befedem, és legalább 25 percig párolom az elõmelegített, forró sütõben. A fedelét levéve megpirítom a tetejét.

Ezek is érdekelhetnek

Friss