Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Májas hústekercs

MME MME
4.5/5
90 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, és hűlni hagyjuk. A petrezselymet és a snidlinget megmossuk, és apróra vágjuk.
Elkészítés: A kenőmájast a petrezselyemmel, a snidlinggel és a tojással elkeverjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, vékonyan megkenjük a kenőmájas masszával, feltekerjük, és cérnával összekötjük, vagy fogvájóval összetűzzük (a végeket is!). Serpenyőben felforrósítunk 4 evőkanál olajat, és körös-körül megpirítjuk benne a hústekercseket. Tepsibe rakjuk őket, aláöntjük a bort, és a sütőben 40 percig sütjük. A burgonyát meghámozzuk és félbevágjuk. A serpenyőbe öntjük a maradék olajat, és megsütjük benne a fél burgonyákat (kb. 5 perc). A hústekercseket a burgonyával tányérra rendezzük. Szezonzöldségekkel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss