Előkészítés: Az árpát forró vízben kb. 30 percig főzzük. Hozzáöntjük a tejet, és további 20 percig főzzük. Letakarva melegen tartjuk, és állni hagyjuk, hogy a szemek megduzzadjanak. A hagymát meghámozzuk és felaprítjuk. Ledaráljuk a májat. A tojásokat felverjük. Kivajazunk és kilisztezünk egy ovális tűzálló edényt. A sütőt 225 fokra előmelegítjük.
Elkészítés: A hagymát megfonnyasztjuk a vajon. Az árpát, a hagymát, a májat, a tojásokat, a majoránnát, a gyömbért és a mazsolát összedolgozzuk. A keveréket belesimítjuk a tálba. A sütő középső polcán 30-40 percig sütjük. Tálaláskor áfonyadzsemet és reszelt répát adhatunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre