Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Májas csirkecomb-falatok

MME MME
4.8/5
120 perc
mester
költséges
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A csirkecombokat kicsontozzuk, meghintjük a fűszerkeverékkel. A paradicsomokat megmossuk, leforrázzuk, meghámozzuk, felkockázzuk. A csirkemájakat kettévágjuk, megtisztítjuk a hártyáktól és az inaktól. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A bazsalikomot és a petrezselymet leöblítjük, külön-külön felaprózzuk. A salátaleveleket megmossuk, lecsepegtetjük.
Elkészítés: A szalonnaszeleteket félbevágjuk, mindegyikbe fél csirkemájat göngyölünk, a combcsontok helyére illesztjük, a húst összetűzzük-megkötözzük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, “körbepirítjuk” benne a combokat, alájuk öntjük a bort, erős tűzön 2-3 percig sütjük. Kiszedjük a húst a zsiradékból, rádobjuk a hagymát és a fokhagymát, megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a porcukrot, a babérlevelet, a bazsalikomot, ízlés szerint sót és borsot, felforraljuk. Visszatesszük bele a húst, és fedő alatt puhára pároljuk (20-25 perc). A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra (gázsütő 4. fokozat). Áttesszük a combokat egy tűzálló tálba, És a sütőben pirosra sütjük (10-12 perc). Közben sűrűre beforraljuk a mártást, elkeverjük a vágott petrezselyemmel, és csinos tálkába szedjük. A húst tálra rendezzük, a salátalevelekkel vidámítva azonnal tálaljuk. Burgonyapüré vagy főtt tészta illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek