Magyaróvári sertésszelet párolt lilakáposztával

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • sertéscomb
  • sonka
  • gomba
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • trappista sajt
  • bors
  • ételízesítő
  • liszt a panírozáshoz
  • olaj a sütéshez
  • fej lilakáposzta
  • nagy fej lilahagyma
  • olaj
  • cukor
  • bors
  • őrölt kömény
  • ecet

Elkészítés

Elkészítés: 1. A hússzeleteket megmossuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és forró olajban elősütjük.

2. A gombát vöröshagymán megpároljuk, sózzuk, borsozzuk.

3. A sonkát felkockázzuk, a sajtot pedig lereszeljük.

4. Tepsibe tesszük a húsokat, a húsra teszünk gombát, sonkát, sajtot, és forró sütőben megsütjük.

5. A káposztához a káposztát lereszeljük, besózzuk, és 1 órát állni hagyjuk. Ezt követően az apróra felkockázott hagymát az olajon kicsit megdinszteljük, majd a sóból kicsavart káposztát rádobjuk, gyorsan átkeverjük, adunk hozzá borsot, köményt, cukrot és ecetet ízlés szerint, és néha megkeverve fedő alatt puhára pároljuk.

6. Az egészet sült krumplival tálaljuk.

Megjegyzés

Még finomabb a hús, ha paprikás lisztbe forgatjuk sütés előtt. - pattyy

Ezek is érdekelhetnek

Friss