A húst felaprítjuk, és 3 ek olajon félpuhára pirítjuk.
A hagymát finomra aprítjuk. A babot megtisztítjuk, és 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A répát tisztítás után felkarikázzuk.
Az olajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a húst, babot és a sárgarépát.
Megsózzuk, megborsozzuk, majd meghintjük a liszttel. 1 percig pirítjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával. Jól elkeverjük, és felöntjük kb. 1 liter vízzel.
Addig főzzük, amíg az összes zöldség és a hús meg nem puhul. Végül megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
Tartalmasabb, ha apró galuskát is szaggatunk bele. A zöldbablevest felszeletelt gombával, kockára vágott újkrumplival is gazdagíthatjuk, de tehetünk bele felszeletelt virslit is. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!