Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyaros zöldbableves

MME MME
60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felaprítjuk, és 3 ek olajon félpuhára pirítjuk.
  2. A hagymát finomra aprítjuk. A babot megtisztítjuk, és 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A répát tisztítás után felkarikázzuk.
  3. Az olajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a húst, babot és a sárgarépát.
  4. Megsózzuk, megborsozzuk, majd meghintjük a liszttel. 1 percig pirítjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával. Jól elkeverjük, és felöntjük kb. 1 liter vízzel.
  5. Addig főzzük, amíg az összes zöldség és a hús meg nem puhul. Végül megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.

    Ajánljuk még:

    A legjobb receptek zöldbabbal >>> 

    Zöldségleves receptek >>> 

    SERTÉSHÚSOS RECEPTEK >>> 

Megjegyzés

Tartalmasabb, ha apró galuskát is szaggatunk bele. A zöldbablevest felszeletelt gombával, kockára vágott újkrumplival is gazdagíthatjuk, de tehetünk bele felszeletelt virslit is. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss