Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyaros ünnepi fogások a főváros szívében egy kis extrával

default user icon
MME
Az karácsony közeledtével sokan küzdenek időhiánnyal. Vannak, akik még szenteste is dolgoznak, ám olyanok is akadnak szép számmal, akik csak egyszerűen nem látják értelmét annak, hogy órákat áldozzanak a konyha oltárán egy ízletes ünnepi hangulatot idéző menüért. Ők szívesebben látogatnak el egy meghitt hangulatú étterembe, ahol végre hátradőlhetnek, és élvezhetik a nyugalmat fantasztikus téli ízek kíséretében.

Nos, ha neked is ismerős ez a probléma, akkor a nagy karácsonyi rohanás közepette tarts egy lélegzetvételnyi szünetet, és látogasd meg a Mátkát Budapest szívében , a VII. kerületi Holló utcában, hiszen az étterem rengeteget dolgozott azon, hogy az ünnepekhez méltó fogásokkal, italokkal és koktélokkal kedveskedjen vendégeinek.

A külön erre az időszakra készített új étlap gasztronómiai tekinteteben a magyar konyha alapjaira helyezte a hangsúlyt úgy, hogy egy kis nemzetközi vonatkozást is érezhetünk benne. Mindezt talán az étterem vezető séfe, Cser Ádám foglalta össze a legjobban:

- A magyar konyha sokszínűsége tökéletes alap arra, hogy belefűzzünk egy kicsi nemzetköziséget, mind konyhatechnikában, mind alapanyag felhasználásban. Külön hangsúlyt fektettünk arra, hogy legyen könnyítés az étlapon, minden felesleges körítést igyekeztünk elkerülni és törekedtünk arra, hogy mindenki megtalálja a számára izgalmas fogást.

- Ebbe beletartozik a glutén, a laktóz és egyéb érzékenységek, mindemellett a vegetáriánusokról sem feledkezünk meg. Hozzánk be lehet ülni egy Superfood salátára, illetve egy Csülökre vagy akár egy gourmet hamburgerre.

Szóval, aki a Mátkát választja az ünnepek alatt, az a hely adottságainak köszönhetően hihetetlenül impulzív és sokszínű környezetbe csöppen, ahol különböző kultúrák és vallási hagyományok találkoznak. Rendkívül inspiráló környezet, amely nem korlátoz senkit egy meghatározott értékrend keretei közé.

Ennek köszönhetően került kínálatukba például a sült csirkehúsleves maceszgombóccal, az ázsiai ihletésű kókuszos gombakrémleves korianderrel, valamint a gyerekkorunkból is jól ismert tradicionális vasárnapi ebédek fogásai, a rántott borjúszelet vagy a csirkepaprikás.

Találkozhatunk olyan különlegességekkel is az étlapon, mint a narancsos kömény salátával és rizscsipsszel, vagy sertéscsülök parmantier, erdei gombákkal, házi savanyúsággal, vagy akár kacsamellet is rendelhetünk céklás nyáritekerccsel, birsalmával, mandulával tálalva.

Ezek is érdekelhetnek

Friss