A tojásokat egy mélyebb keverőtálba ütjük, a fűszerekkel simára keverjük, majd hozzáadjuk a szódavizet és a tejet. Ezután apránként belekeverjük a lisztet és végül az olajat. Az így elkészült tésztát palacsintasütőben kisütjük.
A töltelékhez a túrót egy kisebb keverőtálba tesszük, a tejföllel könnyen kenhető állagúra keverjük. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával és fokhagymagranulátummal.
A hagymát és a kolbászt apró darabokra szeleteljük. A szalonnaszeletekből négyet egészben hagyunk, kissé bevagdossuk, hogy jobban átsüljön, a maradék szalonnát pedig felkockázzuk. Egy kisebb serpenyőben először a négy szelet szalonnát pirítjuk meg. Ezután megsütjük a szalonnacsíkokat és utána a kolbászt is. Ha túl sok zsír olvadt ki belőlük, abból nyugodtan csepegtethetünk a túróba, de annyi maradjon a serpenyőben, hogy a hagymát is meg tudjuk pirítani benne.
A hagyma háromnegyedét a túrókrémhez keverjük, majd a krémet kétfelé osztjuk. Az egyik félhez hozzákeverjük a sült kolbász felét.
A maradék hagymát félretesszük a sült kolbászdarabkák másik felével és a felcsíkozott szalonnadarabokkal együtt. Ezeket konyhai aprító, vagy turmix géppel pépes állagúra keverjük, majd egy kisebb serpenyőbe tesszük és a főző tejszínnel összeforraljuk. Az így elkészített öntetet még ízlés szerint ízesíthetjük.
Egy darab palacsintát megtöltünk a kolbász nélküli túrókrémmel majd egy szelet sült szalonnát teszünk vízszintesen a közepébe és feltekerjük. Ezt a palacsintát beletekerjük egy kolbászos túrókrémmel megkent palacsintába. Így összesen négy nagy palacsintát kapunk a végére, melyeket az öntettel tálalunk.