Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyaros szűzérmék

MME MME
7 3/5
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A sertéshúst szeletekre vágjuk, kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk paprikás lisztben. Hirtelen, kevés olajon mindkét oldalát kicsit megsütjük. Szokásos módon lecsót készítünk. A burgonyát kb. 5 mm-es karikákra vágjuk, és olajban ropogósra sütjük.
Ha mindezekkel megvagyunk, rétegezve sütőedénybe rakjuk: alulra a hússzeletek, rá a burgonya, majd a lecsó. Sütőben kb. 1/2 órát sütjük.

Megjegyzés

A tetejét reszelt sajttal megszórva egyszerűen fenséges, de anélkül is nagyon finom.

Mennyiséget nem írtam a hozzávalókhoz, mivel az 1 adagnyi mennyiség mindenkinek mást és mást jelent, attól függően, mekkora az étvágya. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss