Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyaros sült csirkecomb újkrumplival

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A csirkecombokat megsózom, borsozom, tepsibe rakom, megszórom kevés pirospaprikával. A zsírt közé rakom, a hagymát cikkekben, a fokhagymát darabolva szintén hozzáteszem. Öntök alá 1 dl vizet.
Közepes hőfokra a sütőbe teszem.

Amikor a zsír felolvadt, kiveszem és a pirospaprikás tetejét meglocsolom, így az feloldódik a húson, nem fog megégni, de nagyon szép színe lesz tőle. Ha elpárolgott a víz, mindig kis adagokban pótolom és ilyenkor meglocsolom a húst. Amikor puha, zsírjára sütöm, megpirítom kicsit.

A hagyma megpárolódik, megpuhul, a hús mellé adott petrezselymes újkrumplira szedem.

Savanyúság vagy saláta kell hozzá.

Megjegyzés

Egyszerű, gyors, vasárnapi ebédnek is kiváló. - kovacsagi58

Ezek is érdekelhetnek

Friss