Egy 20 centi átmérőjű kapcsos tortaformát kizsírozunk. A maradék zsírt felolvasztjuk, és belekeverjük a morzsásra tört kekszbe. Csipetnyi sóval ízesítjük, majd a forma aljába nyomkodjuk. Ha kell, kanállal jól ellapogatjuk, hogy szilárd legyen. Ezután előmelegített 180 °C-os sütőben kb. 10 perc alatt elősütjük.
A töltelékhez a kolbász bőrét lehúzzuk, a belsejét felaprítjuk, és a zsíron megsütjük, majd aprítóval összezúzzuk.
A túrót és a tejfölt robotgéppel simára keverjük, aztán a tojásokkal tovább krémesítjük. Csipetnyi köménnyel, sóval, őrölt borssal és pirospaprikával, valamint a finomra aprított kaporral fűszerezzük, és beledolgozzuk a kolbászos morzsalékot is, majd a kekszes alapra simítjuk. Magas falú tepsibe egy pohár vizet öntünk, és beleállítjuk az alufóliával betekert tortaformát. A sütő legalsó részén sütjük, 180 °C-on kb. 1 órát, amíg megnem szilárdul a torta.
Mivel elég laktató, kitűnő kísérője lehet tartalmas leveseknek, de főfogásként vagy vendégváró finomságként is kínálhatjuk.