hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyaros sajttorta, ahogy Gáspár Bea készíti

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy 20 centi átmérőjű kapcsos tortaformát kizsírozunk. A maradék zsírt felolvasztjuk, és belekeverjük a morzsásra tört kekszbe. Csipetnyi sóval ízesítjük, majd a forma aljába nyomkodjuk. Ha kell, kanállal jól ellapogatjuk, hogy szilárd legyen. Ezután előmelegített 180 °C-os sütőben kb. 10 perc alatt elősütjük.
  2. A töltelékhez a kolbász bőrét lehúzzuk, a belsejét felaprítjuk, és a zsíron megsütjük, majd aprítóval összezúzzuk.
  3. A túrót és a tejfölt robotgéppel simára keverjük, aztán a tojásokkal tovább krémesítjük. Csipetnyi köménnyel, sóval, őrölt borssal és pirospaprikával, valamint a finomra aprított kaporral fűszerezzük, és beledolgozzuk a kolbászos morzsalékot is, majd a kekszes alapra simítjuk. Magas falú tepsibe egy pohár vizet öntünk, és beleállítjuk az alufóliával betekert tortaformát. A sütő legalsó részén sütjük, 180 °C-on kb. 1 órát, amíg megnem szilárdul a torta.
  4. Mivel elég laktató, kitűnő kísérője lehet tartalmas leveseknek, de főfogásként vagy vendégváró finomságként is kínálhatjuk.

ROPOGÓS HÉJÚ CIGÁNYKENYÉR (BODAG), AHOGY GÁSPÁR BEA KÉSZÍTI >>> 

KRÉMES TEJBEGRÍZ, AHOGY GÁSPÁR BEA SZERETI >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Boook Kiadó/ Bea konyhája receptkönyv, - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss