Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyaros pizza csípősen

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 dkg élesztő
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 1 dl tej
  • 2 dkg vaj
  • langyos víz
  • A mártáshoz:
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • bazsalikom
  • oregánó
  • kakukkfű
  • bors
  • cukor
  • A feltéthez:
  • 20 dkg házi füstölt kolbász
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 1 erős paprika
  • pár ecetes cseresznyepaprika
  • 4 db csípős paprikás kocka sajt

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben, és egy kevés langyos vízzel a hozzávalókból tésztát dagasztok, géppel jól kidolgozom, langyos helyen pihentetem.

Addig elkészítem a paradicsomszószt. Az olajat felforrósítom, rászórom a lisztet, világosra pirítom, hozzáöntöm a vízzel kicsit felhígított sűrített paradicsomot. Teszek bele sót, cukrot, borsot, bazsalikomot, kakukkfüvet, oregánót (vagy készen kapható pizzafűszert), összeforralom.

Amikor megkelt a tészta, kerekre nyújtom, a pizzasütőformába teszem. Megkenem a paradicsomszósszal, rárakom a karikára vágott kolbászt, hagymát, erős paprikákat, tetejére morzsolom a csípős sajtot.

Közepestől kicsit erősebb hőmérsékleten sütöm addig, amíg az alja kicsit pirult lesz. Szeletekre vágva, forrón az igazi! :-)

Megjegyzés

Ezt a finom pizzát nagyon egyszerű elkészíteni, nem lehet elrontani sem. Pár percig kell dagasztani, aztán a tészta magától megkel. A paradicsomszósz is percek alatt kész van, ezután már csak rá kell rakni a tésztára a hozzávalókat és sütni. Nagyon látványos, mutatós és isteni finom. - kovacsagi58

Ezek is érdekelhetnek

Friss