Elkészítés: Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben, és egy kevés langyos vízzel a hozzávalókból tésztát dagasztok, géppel jól kidolgozom, langyos helyen pihentetem.
Addig elkészítem a paradicsomszószt. Az olajat felforrósítom, rászórom a lisztet, világosra pirítom, hozzáöntöm a vízzel kicsit felhígított sűrített paradicsomot. Teszek bele sót, cukrot, borsot, bazsalikomot, kakukkfüvet, oregánót (vagy készen kapható pizzafűszert), összeforralom.
Amikor megkelt a tészta, kerekre nyújtom, a pizzasütőformába teszem. Megkenem a paradicsomszósszal, rárakom a karikára vágott kolbászt, hagymát, erős paprikákat, tetejére morzsolom a csípős sajtot.
Közepestől kicsit erősebb hőmérsékleten sütöm addig, amíg az alja kicsit pirult lesz. Szeletekre vágva, forrón az igazi! :-)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre