Elkészítés: A töltelékhez az apróra vágott vöröshagymát forró olajon megdinszteljük. Beletesszük az aprított fokhagymát, majd a kisebb kockákra vágott vagy ledarált húst. Ha a hús megpirult, hozzáadjuk a széttépkedett kolbászhúst, majd tovább pároljuk fedő alatt. Ha a levét elfőtte, 1-2 dl vízzel pótoljuk. Megfőzzük kb. 15-20 perc alatt.
Ha kész, aprítógépben kicsit ledaráljuk az egészet. Ha darált hússal készítjük, akkor nem muszáj ez a művelet, de picit azt is megdarálhatjuk, hogy simább, homogénebb legyen, a végeredmény szebb lesz.
Lereszeljük a sajtot, a palacsintatésztát kikeverjük. A palacsintákat nagyra sütjük, mert később a tepsiben palacsintánként fogjuk rétegezni. A palacsintákat vastagabbra süssük a szokásosnál és ennél a receptnél egyáltalán nem baj, ha a hő hatására megbarnul ill. pöttyök jelennek meg rajta. Ez a mennyiség 6 lapra elég egy kis méretű tepsiben.
Ahogy sütjük, úgy rétegezzük a tepsiben: 1 réteg palacsinta, rá egy adag töltelék elsimítva. A töltelékre szórhatunk még plusz sajtot, így még finomabb. A legfelső palacsintát megkenjük tejföllel, majd megszórjuk kis petrezselyemmel és a sajttal.
Betoljuk a forró sütőbe, és összesütjük fél óra alatt. Hasábburgonyával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre