hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyaros pacalpörkölt

165 perc
rafinált
megfizethető
6 adag

Elkészítés

  1. Az abároláshoz a csíkozott, előfőzött pacalt felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, kettévágott vöröshagymával, babérral, borssal lassú tűzön kb. 1 órán át főzzük. A hagymát, a babért és a borsot eltávolítjuk, a levét leöntjük. A pacalt langyos vízben átmossuk, leszűrjük és lecsepegtetjük.
  2. A szalonnát vékony csíkokra aprítjuk, a zsírban kisütjük. A finomra vágott vöröshagymát a szalonna zsírjában megpirítjuk, majd ebben a zúzott fokhagymát is megfuttatjuk. Rátesszük a lecsóalapot, megszórjuk őrölt paprikával, belekeverjük a pacalt a szalonna bőrével együtt. Felöntjük annyi vízzel, amennyi szűken ellepi, fűszerezzük köménnyel, ízlés szerint sóval, borssal, csilivel és Piros Arannyal, majd lassú tűzön főzzük.
  3. Néha megkeverjük, a vizet szükség szerint pótoljuk. Addig főzzük, amíg majdnem puha lesz, majd vörösbort öntünk hozzá, és teljes puhulásig főzzük.
  4. Közben sós vízben megfőzzük a hasábra vágott burgonyát. A pacalpörköltet a főtt krumplival és savanyúsággal kínáljuk.

Megjegyzés

A lecsóalap szezonban kiváltható 2-2 db friss paprikával és paradicsommal. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss