Elkészítés: A hagymát finomra, a laskagombát nagyobb, a répát és gyökeret közepes kockára vágjuk.
Az olajon a hagymát üvegesre dinszteljük, azután a gombát és a kétféles répát hozzáadva tovább piritjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd először liszttel, azután pirospaprikával megszórjuk. Jól elkeverjük. Bő 1,2 liter vízzel felöntjük, és addig főzzük, amíg az összes zöldség meg nem puhul.
A levesbetéthez a tojást kissé felferjük, és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuska sűrűségű massza legyen belőle. Kávéskanállal apró galuskákat szaggatunk a levesbe, pár percig főzzük, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre