Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyaros laskagombaleves

30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg laskagomba
  • 2 kisebb sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • étolaj
  • bors
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál liszt
  • pirospaprika
  • A levesbetéthez:
  • 1 tojás
  • liszt

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát finomra, a laskagombát nagyobb, a répát és gyökeret közepes kockára vágjuk.

Az olajon a hagymát üvegesre dinszteljük, azután a gombát és a kétféles répát hozzáadva tovább piritjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd először liszttel, azután pirospaprikával megszórjuk. Jól elkeverjük. Bő 1,2 liter vízzel felöntjük, és addig főzzük, amíg az összes zöldség meg nem puhul.

A levesbetéthez a tojást kissé felferjük, és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuska sűrűségű massza legyen belőle. Kávéskanállal apró galuskákat szaggatunk a levesbe, pár percig főzzük, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Kissé elfeledett a laskagomba felhasználása, pedig finom. Levesnek, kirántva is szoktam elkészíteni.
- Ibolya950

Ezek is érdekelhetnek

Friss