Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyaros káposztatál

MME MME
1 3/5
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A káposztát igény szerint átöblítjük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk.

Elkészítés: A szalonna felét zsírjára pirítjuk. Megfuttatjuk rajta a hagymát, hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, beletesszük a babérlevelet, és vizet öntünk alá. Lefedve 40 percig pároljuk, ha kell, pótoljuk a vizet. Ezután beleszórjuk a gerslit, a borsikafüvet, hozzáadunk még 2-3 dl vizet, és gyakori kevergetés mellett még 15-20 percen át pároljuk.
3. Közben a húst megmossuk, leszárítjuk, 8 szeletre vágjuk, és megsózzuk. Felforrósítjuk az olajat, és a hús mindkét oldalát elősütjük. A serpenyőből kivesszük a húsokat, a visszamaradt olajra pedig kevés vizet öntünk, és összeforraljuk. A kolbászt karikákra vágjuk. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Hőálló tálba tesszük a gerslis káposzta háromnegyed részét, rátesszük a kolbászt és a hús. Betakarjuk a maradék káposztával, rászórjuk a félretett szalonna szeleteket, ráöntjük a serpenyőben kiforralt hússzaftot. Betesszük a sütőbe, és letakarva 1 órán át sütjük. Ezután a káposztára rákenjük a tejfölt, a sütőt 200 fokra kapcsoljuk, és az ételt 10-15 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
Nehézségi fok: könnyű
1 adag: 685 kcal

A recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss