Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyaros gombaleves

MME MME
7 3/5
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Kevés olajon a felaprított hagymát megfuttatom, hozzáadom a felaprított gombát, fehérrépát, sárgarépát és petrezselymet. Így párolom őket fedő alatt, míg a gomba jó sok levet enged. Ekkor borsozom, és felöntöm vízzel. Addig főzöm, míg a zöldségek puhák lesznek. Közben kevés olajból és 1 evőkanál lisztből pirospaprikás rántást készítek, ezzel besűrítem a kész levest. Tejföllel tálalva nagyon finom!

Jó étvágyat!

Megjegyzés

Én a karfiollevest is így szoktam főzni, csak a fehérborsot kihagyom belőle. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss