Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyaros gombaleves húsgombóccal

45 perc
rafinált
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat megtisztítjuk. A sárgarépát, a zöldséget karikára, a zeller gumót kockára, a hagymát apró kockára, a gombát vastagabb szeletekre aprítjuk. Az olajat felhevítjük, majd beledobjuk a vöröshagymát és egy csipet sóval megdinszteljük. Hozzáadjuk a sárgarépát ,a zöldséget és a zeller gumót, és együtt pároljuk, végezetül hozzáadjuk a gombát. Sóval, borssal ízesítjük és fűszerezzük kakukkfűvel, oregánóval, és morzsolt majoránnával.
  2. Rövid ideig pároljuk, majd meghintjük 1 evőkanál liszttel, összekeverjük, kicsit pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával elkeverjük és felöntjük kb 1,5-2 l vízzel. Belerakjuk a levesbe a zeller leveleket, a paprikát, és a paradicsomot és lassú tűzön főzzük.
  3. Amíg fő a levesünk addig elkészítjük a húsgombócokat. A kolbászhúshoz hozzáadjuk a felvert tojást, és a zsemlemorzsát és összegyúrjuk. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk. Ha a zöldségek félfövésben vannak, akkor a forrásban lévő levesbe rakjuk a húsgombócokat, Együtt puhára főzzük, de nem pépesre roppanós legyenek a zöldségek. Végezetül, a tejfölt kikavarjuk 1 evőkanál liszttel, és kevés hideg vízzel, és egy merőkanál levessel. Majd a forrásban lévő levesbe öntjük és összeforraljuk.

13 SZUPERLAKTATÓ GOMBÓCLEVES A SAJTOSTÓL A HÚSOSIG >>>

11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>> 

9 LAKTATÓ HÚSOS LEVES, AMI UTÁN ELÉG EGY TÚRÓGOMBÓC >>> 

Megjegyzés

Különleges fűszerezése ,és a sütőkolbászból készült húsgombóc egy igazán magyaros ,de mégis egy különleges ízvilágú tartalmas leves lett a gombából. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek