Magyaros édesburgonya krémleves

30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • 2 db édesburgonya
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 db leveskocka
  • bors
  • piros paprika
  • majoranna
  • 10 dkg kolbász
  • tejföl

Elkészítés

  1. A hagymákat kevés olajon megpirítjuk, majd a megpucolt felkarikázott répákat hozzáadjuk és együtt pirítjuk tovább.
  2. Ezután megszórjuk piros paprikával, felöntjük vízzel és hozzáadjuk a pucolt, darabolt édesburgonyákat is, fűszerezzük majd puhára főzzük a zöldségeket (kb 30 perc).
  3. Ha megpuhult a zöldség hozzáadjuk a megsült sütőtököt és botmixerrel pépesítjük a levest. Megkóstoljuk és ha kell utána fűszerezünk.
  4. A kolbászt felkarikázzuk és egy serpenyőben megpirítjuk. A levest tejföllel, pirított kolbászkarikákkal, felaprított friss petrezselyemmel tálaljuk.

TÖLTÖTT ÉDESBURGONYA (BATÁTA)


FŰSZERES ÉDESBURGONYA HÁZI VEGÁN MAJONÉZZEL

Megjegyzés

Az ősz slágere nálunk ez a leves. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss