A csirkemelleket kikopfoljuk, enyhén megsózzuk, kevés lisztbe forgatjuk, majd mindkét oldalán átsütjük forró olajban. Egymásra szedjük őket a serpenyőből, és letakarva pihentetjük.
A maradék zsiradékon megdinszteljük a lereszelt hagymát, a szétnyomott fokhagymát, az apróra kockázott lecsópaprikát, a feldarabolt hámozott paradicsomot (használhatunk konzerv hámozott paradicsomot, de elkészíthetjük magunk is). A paradicsomot kicsumázva, héját kereszt alakban bevágva, majd rövid időre forró vízbe mártva, meghűtve könnyen lehúzható a paradicsom héja).
Hozzáöntjük a bort, a feldarabolt paradicsomot fakanállal szétnyomjuk, és addig sűrítjük a mártást, míg a paprikadarabok is szét nem főnek. Ekkor tejfölt kanalazunk a mártásra, megszórjuk őrölt csemege pirospaprikával, kevés borsot őrlünk rá.
A mártásba is tehetünk finomra aprított petrezselyemzöldet, de mivel petrezselymes rizzsel tálaltam az immár magyaros csirkemellet, ezt nem éreztem szükségesnek.
Fásy Ádám mutatta meg a gyulai Királynő Fogadóban régen, hogyan lehet gyorsan, különféle ragukkal, többféle ételt tálalni. Ez is köztük volt. - hajduistvan
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!