Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyaros csirke

MME MME
1 4.5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A combokat alaposan megtisztítjuk, lisztben megforgatjuk, és forró olajban közepes lángon fedő alatt hirtelen rákapatjuk a lisztet. Nagyobb lábasban, kevés olajon feltesszük az apró kockára vágott füstölt húst, apróra vágott hagymát. Mikor ez kellően megsült, ráöntjük a lecsót vagy a kockára vágott paradicsomot, paprikát( vagyis simán mintha lecsót készítenénk!). Ízlés szerint sózzuk. Rátesszük a félig sült combokat, és a legkisebb fokozaton, sűrű, óvatos kevergetés mellett megfőzzük. Sült krumplival tálaljuk.

Megjegyzés

Nálunk a hús hamar elfogy, a lecsós szósz pedig kenyérrel is kitűnő. Csak zsenge csibecombot veszek, ha ezt készítem, mert könnyen lekozmál a liszt miatt, de vígasztal, hogy hamar kész. - MME

Ezek is érdekelhetnek