Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyaros burgonyafőzelék

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1.) A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd lehúzzuk a fazekat a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával.

2.) A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, és a hagymára szórjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami épp csak ellepi. Sózzuk, babérlevéllel ízesítjük.

3.) Amíg megpuhul a krumpli (fedő alatt, takaréklángon), elkészítjük a habarást: összekeverjük a lisztet a tejföllel, és ha a burgonya kész, óvatosan hozzákeverjük úgy, hogy ne legyen csomós. Rottyantunk egyet rajta, és máris tálalhatjuk.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban! - Morzsálós Mirza

Ezek is érdekelhetnek

Friss