Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Megválasztották Magyarország legjobb cukrászdáját: íme a győztes!

default user icon
MME
Magyarország legnívósabb gasztronómiai kalauza, a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz idei újításként nem csak az éttermeket, de a cukrászdákat is listázta. A 10 legjobb cukrászda között több a vidéki, mint a budapesti.

Az étteremkalauz munkatársai és a szerkesztőség egy-két tagja is tesztelt, de fontosnak érezték az idei külföldi zsűri elnök Enrico Cerea és a tavalyi zsűri elnök Giancarlo Perbellini szakértő véleményét is, hiszen mindketten 3-4 generációs családi TOP cukrászdákat üzemeltetnek Olaszországban. Nekik köszönhetően nemzetközi szaktekintélyek is részt vettek a folyamatban.

Mit nevezhetünk cukrászdának?

Fontos tisztázni, mielőtt a legjobb hazai cukrászdákra rátérünk, mit tartottak a tesztelők cukrászdának. Azokat a intézményeket tesztelték, ahol a vendégek desszerteket, tortákat, süteményeket, apró süteményeket, fagylaltokat, parfékat, kávé féleségeket és üdítő, frissítő italokat tudnak fogyasztani és igényük szerint azt onnan elvinni.

A Dinig Guide szerkesztősége 100 cukrászda meglátogatását követően választotta ki azt a 65 cukrászdát, melyek végül bekerültek a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz 2018-as kiadványába, mely már kapható az újságárusoknál.

Ezek után íme a lista! Hova érdemes menni, ha valami finom süteményre vágyunk? Honnan rendeljünk tortát? És honnan érkezzen következő Karácsonykor a bejgli, ha lusták vagyunk otthon elkészíteni?

2018-ban a Nespresso-Dining Guide Az Év Cukrászdája Díj nyertese a Mihályi Patisserie
Az idén márciusban 10. születésnapját ünneplő, egykor Desszert Szalon néven futó váci cukrászműhely ma már nemes egyszerűséggel a Mihályi Patisserie nevet viseli, és 2018-ban a Nespresso - Dining Guide az év cukrászdája díj nyertese.

Az alapító Mihályi László a klasszikus, minden értelemben vett cukrász, az úgynevezett francia cukrászati stílus magyarországi megteremtője, úttörője. Dolgozott számos helyen Ausztriától Norvégián át Shanghai-ig, de megfordult és többször tanult Japánban és Franciaországban is. Elhivatott ember, aki a külföldön megszerzett tudást és tapasztalatot építette be karrierjének sok-sok előkelő állomása után a váci cukrászdába.

Ez a cukrászat egyedülálló az országban, hosszú évek óta töretlen a sikere. A desszertek választékában megtalálhatóak a tökéletesen elkészített magyar klasszikusok, a mára már ikonikussá vált Dobos desszert, vagy a “Csík” somlói, a Rákóczi túrós és az Eszterházy Art Cafe, de a választék részét képezik a formabontó megvalósítások, például a nagyon sikeres, ma már 10 éves Barangoló desszert és a francia és olasz inspirációk.

A TOP10 CUKRÁSZDA A VOLKSWAGEN-DINING GUIDE TOP100 ÉTTEREMKALAUZ 2018 SZERINT:

A felsorolás nem rangsor. Csak a legjobbat választották ki, a többiek ABC sorrendben következnek.

1. Mihályi Patisserie – Vác

Auguszt Cukrászda (Fény utca) – Budapest  
Bergmann Cukrászda – Balatonfüred
Desszert.Neked – Budapest
Desszertem – Miskolc
Dolcissima – Budapest
Gerbeaud – Budapest
Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda – Sopron
Solier - Gödöllő
Százéves Cukrászda – Gyula

TOP 10 vidéki cukrászda A VOLKSWAGEN-DINING GUIDE TOP100 ÉTTEREMKALAUZ 2018 SZERINT:

A felsorolás nem rangsor. Csak a legjobbat választották ki, a többiek ABC sorrendben következnek.

1. Mihályi Patisserie – Vác

Arácsi Cukrászda – Balatonfüred
Bergmann Cukrászda – Balatonfüred
Desszertem – Miskolc
Harrer – Sopron
Jókai Cukrászda– Pécs
Solier – Gödöllő
Százéves Cukrászda – Gyula
Villa Gréta – Siófok
Mónisüti – Gyenesdiás

ÍME MAGYARORSZÁG TOP 10 VIDÉKI ÉTTERME >>> 
MAGYAR ÉTTERMEKET TESZTELT A MICHELIN-CSILLAGOS SÉF - EZ ALAPJÁN DÖNTÖTT >>> 
A PALÁGYI ESZTER VEZETTE COSTES LETT 2018 LEGJOBB ÉTTERME >>> 
TITOKBAN TESZTELTÉK A MAGYAR CUKRÁSZDÁKAT - SOKAT ROMLOTT A MINŐSÉGÜK! >>> 
TITOKBAN TESZTELTE ÉTTERMEINKET A MICHELIN-CSILLAGOS SÉF - EZ A VÉLEMÉNYE A MAGYAROKRÓL >>> 

Ezek is érdekelhetnek