Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Megvannak a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntősei

default user icon
MME
Szokatlan ízpárosításokból és kreatív kivitelezésekből idén sincs hiány az ország legjobb cukormentes tortája címért folyó versenyben.

Nemrég kihirdették, hogy mely torták versenyeznek az Ország Tortája címért, ezzel párhuzamosan pedig tegnap kiderült, hogy mely édességek szállnak harcba a cukormentes mezőnyben. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Ipartestület által kiírt versenyre tizenhat pályaművel érkeztek a cukrászok, melyek közül a zsűri kiválasztotta a döntőbe jutott hat tortát.

A versenyzők idén is kísérleteztek a szokatlan alapanyagokkal, akadt, aki édesburgonyával, csicseriborsóliszttel és homoktövissel készítette el a süteményt.

„A tortákat a korábbi évek gyakorlata szerint összetett szempontrendszer alapján, anonim módon értékelte a zsűri. A bírálatnál minden esetben az íz, a küllem, valamint a szénhidrát- és kalóriaérték a legfontosabb szempont. A kiválasztott döntős kreációk mindegyike a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető édesség kell, hogy legyen, melyet bátran fogyaszthatnak a cukorbetegek és az egészséges életmód hívei is" – olvasható az alapítvány közleményében.

A torták elkészítéséhez a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által ellenőrzött alapanyaglistáról választhattak a cukrászok.

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőjébe a következő torták jutottak:

Tökmag málna – Novák Ádám, Csonka László, Reök Kézműves Cukrászda és Kávéház, Szeged
Csoko-Love – Gyuris László, Reisinger Ferenc, Virág Cukrászda, Szeged
Kikelet – Lawal-Papp Zsófia, Papp Cukrászda, Makó
Álmos hercegnő – Kenyeres Gabriella, Kollár Kinga, Auchan Magyarország, solymári telephelyének cukrászdája
Tihanyi harangszó – Benczur Sándor, Marcipán Cukrászda, Hódmezővásárhely
Randevú – Raffer Gabriella, G&D Kézműves Cukrászda, Somoskőújfalu

A győztest – csakúgy, mint a Magyarország Tortája cím nyertesét – júniusban választja ki a zsűri. A két tortát augusztus elején mutatják be a nagyközönségnek, és augusztus 20-tól kezdve az ország számos cukrászdájában árusítják majd.

Borítókép: Egy Csepp Alapítvány Facebook-oldala

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss