Magyar szelet

50 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk.
  3. Ezután hozzáadjuk a sütőport, a lisztet, majd az ételfestéket.
  4. Óvatosan összeforgatjuk, majd a masszát egy kisebb méretű (20 × 20 cm), négyzet alakú tepsibe öntjük, és a 175 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd kb. 25 perc alatt készre sütjük.
  5. A piskóta állapotát fogpiszkáló segítségével ellenőrizzük. A tészta akkor sült meg, ha a fogpiszkálóra nem ragad tészta.
  6. Amikor kész a piskóta, hagyjuk kihűlni, majd megkenjük a szamócadzsemmel és elkészítjük a krémet. 
  7. A cukrászhabot habverő segítségével kemény habbá verjük. Ezután a túrót óvatosan hozzámorzsoljuk a tejszínhabhoz és belecsöpögtetjük a citromaromát. A krémet óvatosan összekeverjük és a dzsemes piskóta tetejére kenjük. Szép simára húzzuk a tetejét.
  8. A piros tortazselét egy fémtálba tesszük, és hozzáadunk 2 dl vizet. Felmelegítjük és 2 percig takarék lángon főzzük.
  9. Ezután levesszük a tűzről és hagyjuk 5 percig hűlni. A zselét ezután a hab tetejére simítjuk.
  10. A süteményt hűtőbe tesszük 2 órára, ezután tálalható. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss