Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyar szelet

50 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk.
  3. Ezután hozzáadjuk a sütőport, a lisztet, majd az ételfestéket.Óvatosan összeforgatjuk, majd a masszát egy kisebb méretű (20*20 cm) négyzet alakú tepsibe öntjük és 175 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd kb. 25 perc alatt készre sütjük. A piskóta állapotát fogpiszkáló segítségével ellenőrizzük. A tészta akkor sült meg, ha a fogpiszkálóra nem ragad tészta.
  4. Amikor kész a piskóta, hagyjuk kihűlni, majd megkenjük a szamócadzsemmel és elkészítjük a krémet. 
  5. A cukrászhabot habverő segítségével kemény habbá verjük. Ezután a túrót óvatosan hozzámorzsoljuk a tejszínhabhoz és belecsöpögtetjük a citrom aromát.A krémet óvatosan összekeverjük és a dzsemes piskóta tetejére kenjük. Szép simára húzzuk a tetejét.
  6. A piros tortazselét egy fém tálba tesszük és hozzáadunk 2 dl vizet. Felmelegítjük és 2 percig takarék lángon főzzük. Ezután levesszük a tűzről és hagyjuk 5 percig hűlni. A zselét ezután a hab tetejére simítjuk. A süteményt ezután hűtőbe tesszük 2 órára, ezután tálalható.

    Ajánljuk még:


Ezek is érdekelhetnek

Friss