Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyar pizzakészítők, akik Olaszországban is szembeszállnak a világ legjobbjaival

default user icon
MME
Egy dologban biztosan egyetérthetünk; az olaszok verhetetlenek pizzakészítésben. Így nem csoda, hogy idén is újra Itáliára figyelnek a tészták szerelmesei, hiszen már kedd óta tart a parmai pizza-világbajnokság, aminek résztvevői között kapásból két magyar csapat is helyet kapott. Ráadásul versenykategóriában.

A pizza készítésében az olaszok verhetetlenek, ezért is rendkívüli vállalás és kihívás, hogy a 2022. április 5-7. között Olaszországban, Pármában megrendezésre kerülő Pizza Világbajnokságon magyarok is indulnak. A megmérettetést klasszikus pizza, serpenyős pizza, pizza lapáton pizza, gluténmentes pizza kategóriában vállalták.

Az egyik magyar csapatba Kovács Lázáron (Lázár Chefen) túlmenően magyarországi Pizza séfek, illetve tapasztalt szakértők, Damu László, Dömők Zsolt, Takács Márk és Paduraru Alexandru kerültek.

Lázár Chef és Damu László konyhai séf – pizza séf párosa a klasszikus kategóriában duóban készítik a versenypizzát. Ennek a lényege, hogy a pizza séf begyúrja és elkészíti a tésztát, a konyhai séf pedig megalkotja a feltétet, és közvetlenül a zsűri előtt díszíti látványosan és villámgyorsan a versenypizzát. A versenyre a csapatoknak maguknak kell biztosítaniuk az alapanyagokat. 

Szabi a péknek is van sütnivalója 

A tészták királyának legutóbbi Facebook bejegyzéséből kiderült, hogy bizony ő is megméretteti magát másodmagával a parmai Pizza Világbajnokságon. Beszámoljából kiderült, hogy már túl vannak két kategórián. A páros Gourmet Pizzán Krisztiánnal dolgozott, a gluténmenteset pedig maga alkotta meg. A rendezvény egyébkén csütörtökig tart, így végleges eredményre akkor lehet számítani. 

Szabi a pék egyébként 2018-ban már nagyott villantott ezen a világbajnokságon, hiszen akkor a zsűri értékelése alapján gluténmentes pizzája egy szorosan dobogóközeli 4. helyezést érdemelt ki magának.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek