hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyar paella

75 perc
rafinált
olcsó
Allergének
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A csirkezúzából pörköltet készítünk.
  2. A gombát vajon megpároljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. A sütőtököt megpucoljuk, a felét 2 cm-es kockákra vágjuk. Serpenyőben megpuhítjuk.
  4. A diót szintén serpenyőben megpirítjuk. Vigyázzunk, le ne kapjon, folyamatosan rázzuk!
  5. A rizst másfélszeres mennyiségű vízben kifőzzük. Ízlés szerint sózzuk, adhatunk hozzá sáfrányt, szerecsendiót, tárkonyt, fehérborsot. Ha a rizs megfőtt, hozzákeverjük a többi előkészített hozzávalót.
  6. Az elkészült paellát vágott petrezselyemmel díszítjük.

Megjegyzés

Nagyon finom és tápláló egytálétel. A dió nagyon finom ízélményt ad.

A paella mint tipikus spanyol étel átgondolása után született e recept. Ha nincs tengerünk, hogy kagylót együnk minden mennyiségben, akkor keressünk valamit, amit magyarként is olcsón beszerezhető. Úgy gondoltam, a zúza állaga valamelyest helyettesíti a tengeri herkentyűket.... - reinics

Ezek is érdekelhetnek