Meglepődsz, mit esznek Szoboszlaiék a meccs után

default user icon
MME
Saját séf felügyeli, hogy mit esznek a magyar labdarúgó-válogatott tagjai a ma kezdődő Európa-bajnokságon. A Mindmegette.hu utánajárt, hogy mit ehetnek Szoboszlai Dominikék a torna alatt.

Futball-lázban ég az ország, szombaton 15 órától Svájc ellen kezdi meg Európa-bajnoki szereplését a magyar válogatott, majd június 19-én Németország, június 23-án pedig Skócia ellen lép pályára Marco Rossi együttese. A jó szerepléshez ma már elengedhetetlen, hogy a labdarúgók helyesen táplálkozzanak. Nem véletlen, hogy a válogatott séfje is a csapattal tartott Németországba.

„Sárközi György feladata lesz, hogy a szállodák konyháival, az ottani személyzettel egyeztessen a menüről. Azt, hogy mit esznek a játékosok, a séf közösen állítja össze a válogatott dietetikusával és a csapatorvossal” – mesélte Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke.

Tilos az alkohol

A csapat étrendjét nagyban meghatározza, hogy mely napokon lépnek pályára. A stáb ennek függvényében alakítja ki, hogy mikor kell több fehérjét, illetve mikor több szénhidrátot bevinni a focistáknak. A cukros ételeket kerülik, az alkohol pedig egyértelműen tiltólistás ilyenkor. A válogatott itthonról nem vitt semmilyen alapanyagot, fűszert vagy snacket, Németországban minden megvan, amire szüksége lehet a csapatnak.

 A húsleves nagy kedvenc

„Reggelire az olyan klasszikusokat szeretik a játékosok, mint az omlett, tükörtojás, virsli. Ebédnél a húsleves állandó szereplő a csapat étrendjében, és mindig van glutén- és tejmentes krémleves. A főételeknél a halakat, csirkét részesítjük előnyben” – nyilatkozta az Origo.hu-nak Sárközi György, executive séf, aki azt is elárulta, hogy a felkészülés alatt Telkiben melyik alapanyagból, hány kiló fogyott el naponta.

Csirkemellből 5-6 kiló, halból 8-10 kiló, zöldségből és gyümölcsből 6-6 kg, rizsből négy, tésztából pedig másfél-két kilónyit is megeszik Marco Rossi csapata. A játékosok között egy olyan labdarúgó van, aki vegán étrend szerint táplálkozik, ám a Lang Ádámnak készülő húsmentes fogásokat olykor megkóstolják a többiek is.

„A játékosok egyik nagy kedvence a grillezett garnéla, abból nem nagyon szokott maradni. A mérkőzések után pedig mindig pizzát esznek az öltözőben, hogy a lehető leggyorsabban visszatöltsék a szénhidrátraktárakat” – mondta a sajtófőnök.

Borítókép: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport

MINDMEGETTÜK DOMI MEKIS KEDVENCÉT: EZEKBŐL ÁLL SZOBOSZLAI MENÜJE >>>

CSÍPŐS-RAGACSOS CSIRKESZÁRNY: VILLÁMEBÉD ÉS MECCSNÉZŐS SNACK EGYBEN! >>>


Ezek is érdekelhetnek

Friss