hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hihetetlen siker! Magyar fagyi nyerte az élelmiszeripari Oscar-díjat

default user icon
MME
A magyar fagylaltok taroltak az élelmiszeripari Oscarnak számító Great Taste Awards-on: a zsűri összesen 4 csillaggal jutalmazta a Bonbonier Csokoládé Manufaktúra három különböző ízű fagylaltját.

Összesen 4 csillaggal jutalmazta a Bonbonier Csokoládé Manufaktúra három különböző ízű fagylaltját a Great Taste Awards zsűrije. Ez az eredmény különösen annak fényében kiemelkedő, hogy magyar fagyi még soha nem nyert semmit a világ legkiemelkedőbb ízversenyén.

A legfinomabb fagylaltnak a vilmoskörte vaníliával sorbet fagyit választották, két csillaggal jutalmazta a zsűri a kompozíciót. A GreatTasteAwards indoklása szerint ez egy kedves szorbé fagyi, ahol a körte csodás illata selymes textúrával párosul, és amelyben a citrom és a vanília ízek különleges mellékzöngét biztosítanak. Friss, különleges kompozíció, amelyben nem túl tolakodó a körte ízvilága.

A kétcsillagos fagylalton kívül a Bonbonier praliné és vanília fagyijai is nyertek egy-egy csillagot. A halványkávé színben játszó, könnyed, krémes, pirított mogyoróval készült praliné fagyi krémes textúráját és finom ízvilágát emelték ki, míg a vanília fagylaltnál a zsűri a krémes állagot, frissítő mivoltát értékelte. Ez utóbbi győzelme különösen annak fényében jelentős, hogy a világ legkedveltebb fagyiíze a vanília, amelyet szinte minden országban, mindenhol készítenek.

„Nagyon örülünk ezeknek a díjaknak, hiszen a fagylalt egy teljesen új terület a cég életében. A bonbonokkal és csokoládékkal már több évben több díjat is nyertünk, de idén először neveztünk fagylaltokkal. Nemrégiben nyílt meg a Király utcában a Bonbonier első üzlete, ahol a klasszikus bonbonok és csokoládék, nyalókák mellett természetesen a nyári időszakban fagylaltot is kínálunk. Ennek nyomán születtek a fenti díjnyertes fagyik is és büszkék vagyunk, hogy a világ egyik legrangosabb gasztroversenyének számító Great Taste Awardson már az első évben ilyen sikereket értünk el” - mondta a Bonbonier Csokoládé Manukfaktúra chocolatierje, Erdélyi Nóra.

A díjnyertes fagyikat a cég nemrégiben nyílt Király utca 38. szám alatti üzletében bárki megkóstolhatja.

ELKÉPESZTŐ MAGYAR SIKER! HAZAI SAJTOK KERÜLTEK A VILÁG LEGJOBBJAI KÖZÉ >>> 
MAGYAR ÉTELEKTŐL BORZONGANAK A KÜLFÖLDIEK - BUDAPESTRE ÉRT A BIZARR ÉTELEK SOROZAT >>> 
ÍGY ÉLTE MEG SZÉLL TAMÁS A BOCUSE D’ORT - NÉGYRÉSZES SOROZAT A MAGYAR CSAPATRÓL >>> 
MAGYAR ÉTTEREMTULAJDOST HÍVOTT MEG STING A TOSZKÁN BIRTOKÁRA! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss