Elkészítés: A tésztát kicsomagolom, majd feldarabolom úgy, hogy először félbe vágom, majd 5-6 cm széles csíkokat vágok belőle, amit átlósan felvágok, így egyenlő szárú háromszögeket kapok.
Ezeket megkenem vékonyan mustárral vagy ketchuppal (barbecue szósszal, majonézzel vagy bármilyen, a virslihez illő szósszal).
Közben a virslit megfőzöm, lecsepegtetem.
A háromszög hegyes csúcsával szemközti oldalra teszem a virslit, és croissant-formára összetekerem.
A tetejét bekenem tojássárgával, amit egy csipet sóval jól felverek. Ezután megszórom apró magvakkal, majd kiolajozott sütőlapra teszem, és barnulásig sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre