Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mágnás szelet

75 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket befűszerezzük, kevés lisztben megforgatjuk, és egy serpenyőben elősütjük. Az így elkészült húst egy jénaiba tesszük, felöntjük a forró tejjel.

A hagymát kevés olajon megdinszteljük a fokhagymával együtt, majd a hús tetején szépen eloszlatjuk.

180 fokos sütőben 40-50 percig fedő nélkül sütjük. Párolt rizzsel kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Azon ételek egyike, amit a nagymamám készített a családi ebédek alkalmából. Sóskaleves és mágnás szelet biztosan került az asztalra, imádom a mai napig mindkettőt. A kedves családi emlékek mellett azért is szeretem ezt az ételt, mert gyorsan összeállítható, és a sütő elvégzi helyettünk a munka nagyrészét.

Készíthetjük karajból vagy tarjából, de szárnyasból is kiváló. Én most pulykamellet használtam, mert csak én eszem nagy ritkán némi sertéshúst. - Mivanitthon

Ezek is érdekelhetnek

Friss