Egy tálban összekeverjük és összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. A massza 1/3 részét félretesszük, a többit kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és bőségesen megkenjük a baracklekvárral.
A darált diót összekeverjük a cukrokkal és a tojások sárgájával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lazán összekeverjük a diós masszával, és a lekvárral megkent tésztára kenjük.
A félretett tésztát vékony rudakká sodorjuk, és a diós habra helyezzük sorban, majd átlósan, mindkét irányból keresztezve egymást. 180-190 fokon kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.
Kedvenc családi recept. Finom, kiadós süti, aki szereti a diós sütiket, annak kötelező... A recept egy nagyméretű gáztepsihez van megadva. Zsírral készítve lesz finom porhanyós és puha tésztája. Sokáig eláll. Még jobb, ha a tepsiben hagyjuk, és csak annyit vágunk fel, amennyit kínálunk belőle, így nem fog kiszáradni (a felvágott részénél egy csík alufóliával leszoktam takarni, így puha marad). Jó sütögetést kívánok! - Moms