Elkészítés: A lisztet a sütőporral, a vajjal, a cukorral, az egész tojással, a reszelt citromhéjjal és a citromlével alaposan és gyorsan
összegyúrjuk /elég vajas és kissé morzsálódó tészta/.
A sütőformát kibéleljük sütőpapírral, tésztát belenyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 80%-os állapotig sütjük, mely állapotban a teteje még lágyabb. A sütőből kivéve megkenjük pikáns lekvárral, megszórjuk búzacsírával majd a magvazott friss meggyszemekkel, és kissé belenyomkodjuk. Rátesszük az időközben elkészített habot, és
készre sütjük.
A megsült sütit hurkapálcikával több helyen átszúrjuk, és ezekbe a nyílásokba meggylét vagy meggylikőrt csepegtetünk, ekkor a tészta
márványos lesz. A hab kívül ropogós, törékeny, belül lágy lesz. Tálalás előtt szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!