Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mágnás meggyes pite

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 22 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • pikáns lekvár a kenéshez
  • búzacsíra a hintéshez
  • 40-50 dkg kimagvalt meggy
  • A habhoz:
  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • néhány csepp citromlé vagy narancshéj

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet a sütőporral, a vajjal, a cukorral, az egész tojással, a reszelt citromhéjjal és a citromlével alaposan és gyorsan
összegyúrjuk /elég vajas és kissé morzsálódó tészta/.

A sütőformát kibéleljük sütőpapírral, tésztát belenyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 80%-os állapotig sütjük, mely állapotban a teteje még lágyabb. A sütőből kivéve megkenjük pikáns lekvárral, megszórjuk búzacsírával majd a magvazott friss meggyszemekkel, és kissé belenyomkodjuk. Rátesszük az időközben elkészített habot, és
készre sütjük.

A megsült sütit hurkapálcikával több helyen átszúrjuk, és ezekbe a nyílásokba meggylét vagy meggylikőrt csepegtetünk, ekkor a tészta
márványos lesz. A hab kívül ropogós, törékeny, belül lágy lesz. Tálalás előtt szeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss