Elkészítés: A tésztához valót a liszt nélkül simára keverjük, majd a sütőporos liszttel összedolgozzuk.
1/4 részét a hűtőbe tesszük, a többit kikent, lisztezett tepsibe nyújtjuk, vékonyan megkenjük lekvárral.
A töltelékhez a porcukrot a tojások
sárgájával fehéredésig keverjük, majd
hozzáadjuk az őrölt diót, a vaníliás cukrot és a tojások keményre felvert habját. E masszát ráöntjük a lekvárra.
A hűtött tésztából vékony rudakat sodrunk, és a habos dióra ferdén ráhelyezve berácsozzuk. Végül megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben megsütjük.
Kihűlés után szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!