hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Máglyarakás pofonegyszerűen

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy közepes jénai tálat kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet. Ebben a keverékben megforgatjuk a szeletekre vágott kalácsot  Sorban szorosan egymásmellé lerakjuk a tál aljára.
  2. Az alma szeletek fele és a mazsola fele kerül rá. A sor tetejét megszórjuk fahéjas kristálycukorral. Folytatjuk tovább a rétegezést még egy sorral. Minden sort megszórjuk fahéjas cukorral. Az utolsó sor tetejére nem szórunk.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Sütés közben 3 db tojásfehérjét felverünk 5 dkg cukorral és 2 evőkanál sárgabaracklekvárt hozzá keverünk.
  4. A megsült zsemlénket kivesszük, a habot rácsurgatjuk, elsimítjuk. Visszatesszük a sütőbe, addig szárítjuk, míg a hab megszilárdul a tetején. Fahéjas cukorral megszórva, szeletekre vágva, langyosra hűtve tálaljuk.

MÁGLYARAKÁS BRIÓSBÓL>>> 

MÁKOS MÁGLYARAKÁS>>> 

MÁGLYARAKÁS - A KLASSZIKUS RECEPT>>> 

 

Megjegyzés

A minap sütöttem pudingos kalácsot, ebből maradt és most egy újabb finomság készült belőle. Nagyon finom sima kaláccsal, zsemlével is. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek