Elkészítés: A kifliket karikára vágjuk, cukros, vaníliás cukros tejjel meglocsoljuk, de csak annyit öntünk rá, amennyit felszív.
4 tojás sárgáját 15 dkg cukorral habosra keverjük, majd a kiflire ráöntjük, összeforgatjuk.
Egy tepsit kiolajozunk, pici zsemlemorzsával meghintjük, majd rásimítjuk a kifli felét. A reszelt almát fahéjas cukorral megszórjuk, kissé állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk az almát és a kiflire elosztjuk. Lecsurgatjuk a barackízzel, majd rásimítjuk a megmaradt kiflit.
Előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt rózsaszínűre sütjük.
Közben habbá verjük a tojásfehérjét 1 csomag vaníliás cukorral, a sült tészta tetejére simítjuk, azután gyengén meleg sütőben rászárítjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre